Održana druga online radionica projekta Living Castles
Admin | 10. srpnja 2020.

U petak 10. srpnja 2020. godine održali smo drugi ciklus online „Radionica na temu kreiranja turističkih ponuda projekta Living Castles“. Organizator radionica bio je projektni partner Gradski muzej Varaždin. Online radionice održane su putem platforme GoogleMeet kako bi ispoštovali upute Civilnog stožera o okupljanjima za vrijeme pandemije.

 

Jedan od ciljeva projekta „Living castles“ je razvoj integralnog turističkog proizvoda kojim ćemo povezati sedam dvoraca uključenih u projekt, to jest, razvoj turističke ponude za različite profile posjetitelja (obitelji, kulturne turiste, posjetitelje u grupama). Dvorci uključeni u projekt su: Muzej Međimurja Čakovec, Gradski muzej Varaždin, dvor Veliki Tabor, dvorac Oršić, dvorec Rakičan, Celjski grad i Ptujski grad.

Za kreiranje buduće atraktivne ponude u obzir su uzete mogućnosti organizacije kulturno-zabavnih događaja, integracija moderne IKT tehnologije, osmišljavanje tematskih vodstva i „storrytellinga“ baziranih na povijesnim činjenicama, ali i mitovima i legendama, kreiranje dodatnih sadržaja poput tematskih radionica, itd.

Glavni cilj radionica je povezivanje partnerskih dvoraca u oblikovanju zajedničkog turističkog proizvoda temeljenog na kulturnoj baštini.

Radionice za kreiranje ponude održavaju se u 4 ciklusa po tri radionice koje obuhvaćaju:

  1. Pregled trenutnog stanja
  2. Analiza postojećeg stanja i analiza mogućnosti po grupama (obitelji, grupe, kulturni turisti)
  3. Oblikovanje novih turističkih proizvoda
  4. Prezentacija novih osmišljenih turističkih proizvoda

Drugi ciklus radionica – „Analiza postojećeg stanja i analiza mogućnosti po grupama (obitelji, grupe, kulturni turisti)“ u organizaciji Gradskog muzeja Varaždin održali su turistički stručnjaci Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije i Rudi Grula, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije. Rudi Grula održao je dvije radionice na temu razvoja turističke ponude za grupe i obitelji, dok je Miran Bojanić Morandini održao radionicu na temu razvoja turističke ponude za kulturne turiste. Oba turistička stručnjaka doprinijeli su razvoju integralnog turističkog proizvoda svojim iskustvom i znanjem stečenim kroz dugogodišnji rad u području turizma, ali i kulture.

Radionice su dodatno oplemenjene razmjenom iskustava i ideja sudionika te je dogovoren daljnji tijek aktivnosti na sljedećim radionicama kako bi zajedničkim snagama i stručnom suradnjom razvili zajedničku turističku ponudu za svih sedam dvoraca.

Dobivene smjernice razrađivat će se na daljnjim ciklusima radionica, a treći ciklus radionica nastavlja se 4. rujna u organizaciji Raziskovalno izobraževalnog središča Dvorec Rakičan.

Više o samom projektu možete pročitati na mrežnim stranicama: http://www.living-castles.eu/

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA