Projekt Living Castles - finalno testiranje novih aplikacija
Admin | 9. srpnja 2020.

U suradnji s Međimurskim veleučilištem, vodećim partnerom na prekograničnom projektu Living castles, osmislili smo edukativno-zabavnu aplikaciju na temu arhitekture Starog grada u Čakovcu. Aplikacija je prilagođena za tablete i hologramske naočale koje će biti sastavni dio izložbe „Zrinski i čakovečki Stari grad“. Izložba se planira otvoriti u jesen ove godine na drugom katu JI krila palače. Infrastrukturno i završno-obrtničko uređenje tog dijela palače također je financirano iz projekta Living castles. Uređeni drugi kat pripojit će se postojećem stalnom postavu Muzeja Međimurja.

 

Danas je održan kratki radni sastanak s voditeljicom projekta Dajanom Horvat i IT programerom Josipom Škrlecom s Međimurskog veleučilišta koji su nam prezentirali zadnju verziju izgleda aplikacije. Isprobali smo kakav će doživljaj imati posjetitelji kada će putem hololensa i tableta sami kreirati izgled Starog grada Zrinskih prema originalnom tlocrtnom predlošku iz 17. stoljeća. Hologramska projekcija omogućuje realističnu 3D projekciju u prostoru, kao i interakciju s projekcijom.

Projekt Living castles je posvećen traženju rješenja kako s malim investicijama i modernom IKT opremom popuniti praznine u muzejskim postavima, dvorcima udahnuti novi život, a posjetiteljima pružiti bolje iskustvo.Tehnologija nam u današnje vrijeme omogućava da pomoću virtualnih naočala i drugih sučelja hodamo kroz dvorske hodnike i vidimo kako su dvorci izgledali u nekom drugom vremenu. Spomenuta tehnologija je bila još prije nekoliko godina nedostupna običnom korisniku, kako zbog cijene, tako zbog naprednih znanja potrebnih za korištenje. Danas je ta tehnologija dostupnija, a zahvaljujući sufinanciranju projekata iz EU fondova i cjenovno pristupačnija. (MHS)

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA