Poziv mladima na sudjelovanje na slikarskim radionicama u Kraljevu vrtu
Admin | 18. travnja 2019.

Ladislav Kralj Međimurec (1891.-1976.), najpoznatiji međimurski slikar 20. stoljeća, koji je ušao u anale začetaka modernog hrvatskog slikarstva, da je živ slavio bi ove godine 128 godina. No, umjesto njega, obljetnicu njegovog rođenja obilježit ćemo mi, čuvari Kraljeve baštine. Muzej Međimurja Čakovec od 1979. godine održava Memorijalnu kuću Ladislava Kralja Međimurca, lociranu u ulici Ruđera Boškovića 7 u Čakovcu.

 

Na sam Kraljev rođendan, 24. travnja, pripremamo OTVORENI ATELIER U KRALJEVOM VRTU S BOJANOM MILJANČIĆEM i likovne radionice na otvorenom. U sklopu ambijentalnog muzejskog postava Memorijalne kuće Ladislava Kralja Međimurca, jedinstvenog okolnog vrta i likovne galerije njegovih najpoznatijih djela, održat će se likovna radionica pod vodstvom multimedijalnog umjetnika i akademskog slikara Bojana Miljančića, kao potreba okoline da se konačno formira kvalitetna edukacija na polju umjetničkog crtanja i slikanja. Zahtjevi i potrebe okoline i namjernika koji žele razvijati takvu vrstu sposobnosti, poticaj su da se kao prirodan slijed kontinuiranog višegodišnjeg rada sa djecom i odraslima, ponudi iskustvo i stručno znanje zainteresiranoj javnosti. Radionice su prilagođene zahtjevima i potrebama, ovisno o životnoj dobi i razini znanja.

Za prijave se javite na mail: tajana.vidovic@mmc.hr. Radionice se naplaćuju 20 kn.

Bojan Miljančić, akademski slikar rođen je 1980. godine u Čakovcu. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2003. god., u klasi Zlatka Kauzlarića – Atača, uz komentorstvo Marcela Bačića. Iste godine počinje se baviti pedagoškim radom i radi kao profesor stručnih predmeta u području likovne umjetnosti i dizajna. Radio je kao profesor likovne umjetnosti na Glazbenoj školi u Varaždinu i kao stručni suradnik na studiju Multimedija, oblikovanje i primjena na Veleučilištu u Varaždinu. Od 2009. – 2016. godine radi u Graditeljskoj školi Čakovec kao profesor crtanja, likovne umjetnosti, teorije oblikovanja i drugih stručnih predmeta u području likovne umjetnosti i dizajna. Osim slikarstva bavi se ilustracijom, audio-video produkcijom, glazbenom produkcijom u sklopu multimedijalnog tonskog studija. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja u pedagoškom radu. Izlagao je na nekoliko samostalnih i brojnim skupnim izložbama. 2017. nastupao je na glazbenom festivalu Dani Milka Kelemena, i brojnim sličnim međunarodno priznatim manifestacijama. Predsjednik je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja. Godine 2014. osniva multimedijalni projekt pod nazivom Eikonoise, koji okuplja vrsne glazbenike i umjetnike iz različitih područja kod nas i u inozemstvu.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA