Akcija uređenja Kraljeva vrta
Admin | 11. travnja 2019.

Muzej Međimurja Čakovec, kao baštinik umjetničkog opusa jednog od najpoznatijih međimurskih slikara starije generacije, Ladislava Kralja Međimurca, ne brine se samo o njegovoj umjetničkoj ostavštini nego i o cjelokupnoj doniranoj imovini. Riječ je o slikarevoj rodnoj kući u ulici R. Boškovića 7 u Čakovcu te pripadajućem građanskom vrtu, koji muzejski djelatnici brižno čuvaju, održavaju i obnavljaju. U tom smislu svake godine organiziramo akciju kako bi taj biser urbane parkovne arhitekture zadržao svoj izvorni oblik iz vremena kada je nastao – za života Ladislava Kralja Međimurca (1891. – 1976).

 

Svojevrstan muzejski teambuilding, iliti po domaćem – druženje, redovito organiziramo svake godine pred Kraljev rođendan, 24. travnja, kada se cjelokupna vesela i nadasve dobro raspoložena muzejska družina baca na posao koji u svemu odudara od svakodnevne muzejske rutine. Ima tu kopanja, štihanja, sadnje, zalijevanja, štucanja živice, uklanjanja suhih grana s voćaka koje je posadio još pokojni slikar….uglavnom, za svakog ponešto, ovisno o osobnim sklonostima, vještinama i sposobnostima. Posao uvijek odradimo u dobrom raspoloženju, šali i smijehu, a istodobno i veoma ozbiljno i odgovorno jer uz nas bdije prof. Biserka Vojnović, projektantica Kraljeva vrta koja vodi brigu da svaka biljka u Kraljevu vrtu bude na svome mjestu. A da je doista tako može se ovih dana uvjeriti svatko tko to želi. Dovoljno je na trenutak proviriti u taj mali zakutak čakovečkog urbanog centra. Iza slikareve rodne kuće, preko puta ulaza u zgradu Županije, čeka vas ugodno iznenađenje – lijepo uređen građanski vrt, svojevrstan muzej parkovne arhitekture iz prve polovice dvadesetog stoljeća.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA