Promocija animiranih filmova na Noći muzeja 2019.
Admin | 12. veljače 2019.

Tema ovogodišnje noći muzeja bila je Muzeji – inovacije i digitalna budućnost. Tim su se povodom u Muzeju Međimurja Čakovec održale edukativno-kreativne radionice na temu prijenosa muzejskih predmeta u digitalni sadržaj.

 

Prvo je održana kolaž-animacija na temu snijega i zime (sudjelovali su učenici 3. OŠ Čakovec, Izvannastavna skupina Građanski odgoj i obrazovanje – Mali građani, koju vode učiteljica Zdenka Novak i učitelj Aleksandar Bartolić). Kao rezultat njihove radionice nastao je animirani film kojem su mali autori nadjenuli naslov “Zimske radosti”.

Najmlađi su sudionici vrtićkoga uzrasta (polaznici skupine Loptice DV-a Cipelica sa svojim odgojiteljicama Grozdanom Goričanec i Radojkom Magić) pokušali prikazati sebe kao likove. Animacija je digitalizirana i ozvučena glasovima sudionika radionice, a nadjenuli su joj naslov “Padaj, padaj snježiću”.

Mali radoznali autori dvaju animiranih filmova s veseljem i nestrpljenjem jedva su dočekali ponedjeljak, 11. veljače 2019., kada je u MIC-u održana promocija. Osmijesi na licu i pljesak bili su dovoljan dokaz njihova zadovoljstva.

Ravnateljici III. OŠ Čakovec Nataši Hajdinjak, ravnateljici DV-a Cipelica Gordani Šoltić-Siladi i voditeljici radionica animacije Jasminki Ljubić Bijelić (ŠAF) uručene su zahvalnice za sudjelovanje u programu digitalnih inovacija.

Ravnateljica MMČ-a Maša Hrustek Sobočan posebnu je zahvalnicu uručila pročelniku Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu i šport, Branku Sušecu, čovjeku koji čuva svoju baštinu i odlazi na novo radno mjesto. Hvala mu za iskrenu suradnju i ukazano povjerenje u radu na očuvanju materijalne i nematerijalne baštine na području Međimurja.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA