EU projekti
Obilazak tematskih putova Zrinskih
Admin | 16.07.2015. 10:03

U sklopu projekta Tematski putovi Zrinskih osmišljeni su turistički paketi (1-dnevni, 2-dnevni i 3-dnevni) u koje je uključen obilazak lokacija koje su na ruti u Međimurskoj županiji. U srijedu, 15. srpnja organiziran je prvi obilazak i prezentiran je sadržaj jednodnevnog paketa. Sudionici su bili predstavnici općina i gradova iz regije, turističkih zajednica, turističkih agencija, predstavnici Muzeja Međimurja te članovi projektnog tima koji su aktivno sudjelovali u provođenju projekta.

Sudionici su se okupili u Muzejsko-informativnom centru gdje je bio prezentiran projekt i što je dosad napravljeno, što je još u izradi te plan putovanja, a nakon toga razgledan je stalni postav Muzeja Međimurja Čakovca. Prvi dio puta bila je vožnja kroz Nedelišće, Gornji Kuršanec i Vulariju sve do Preloga. Na putu su pokazani najvažniji sadržaji na svakoj lokaciji povezani s obitelji Zrinski. U Prelogu su razgledani temelji kružne kule iz 15. stoljeća te crkva Sv. Jakoba. Slijedila je vožnja kroz Donji Vidovec, Donju Dubravu, Kotoribu, Goričan, Domašinec, Novakovec, Podturen sve do Murskog Središća gdje su sudionici obišli šetnicu uz rijeku Muru. Kroz Hlapičinu, lapšinu, Sveti Martin na Muri nastavio se put do Štrigove uz razgled centra Štrigove stiglo je vrijeme za ručak u vinskoj kući obitelji Kossi. Nastavak vožnje bio je kroz Lopatinec do Šenkovca gdje je razgledan mauzolej Zrinskih te kapela svete Jelene. Izlet je završen povratkom u Čakovec.

Uz ugodno društvo i upoznavanje baštine završio je prvi obilazak tematskih putova Zrinskih te će se uz povratne informacije program prilagoditi za daljnje korisnike.

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec
KONTAKTI
Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
E-mail: posjete@mmc.hr
Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
E-mail: mmc@mmc.hr
RADNO VRIJEME MUZEJA
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.
VAŽNO:
Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed.
U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.
Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr.
Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA