Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom
Admin | 26. svibnja 2022.

U subotu 21.5.2022. povodom Dana Grada Čakovca u Muzeju Međimurja Čakovec imali smo Dan otvorenih vrata i besplatan razgled svih postava za naše građane.

 

Kao dio programa održali smo i „Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom“ za naše građane, povodom izložbe „Lupinizam“ koja trenutno gostuje u našem Muzeju.

Na našem neformalnom „Druženju“ saznali smo puno intrigantnih informacija, kao na primjer da je Lupino odbio raditi za časopis Andy Warhola (i zašto), da se Mick Jagger često raspitivao gdje Lupino izlazi u New Yorku početkom osamdesetih godina 20. stoljeća i potom odlazio i on na ta mjesta, da slike suši noću s fenom i izluđuje susjede, da šeće po Medvednici i vježba svaki dan, i još puno drugih zanimljivosti iz njegovog života.

Za nagradu na facebook natječaju na kojem je pobijedila Ines Mezga poklonio joj je svoju uokvirenu i potpisanu fotografiju.

Kao sugovornik pridružio nam se country i blues pjevač Zack Dust iz Varaždina i ispričao nam o svojoj karijeri koju je 10 godina gradio u Americi.

Zack je s Jurom Gecijem u pratnji odsvirao i otpjevao neke od svojih autorskih skladbi.

Lupina i Zacka intervjuirala je ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA