Mali školski kustosi: Manifestacija povodom Međunarodnog dana muzeja 18.5.2022.
Admin | 11. svibnja 2022.

Mjesto održavanja: Muzejsko-informativni centar (MIC)
Vrijeme održavanja: srijeda, 18.5.2022.
Organizator: Muzej Međimurja Čakovec
Sudionici: OŠ Belica, OŠ Štrigova, OŠ Kuršanec, OŠ Pribislavec, OŠ Kotoriba, OŠ Nedelišće, PŠ Dunjkovec

 

Mali školski kustosi je tradiciona dječja manifestacija Muzeja Međimurja Čakovec. Održava se trinaest godina i među učenicima i nastavnicima postaje sve popularnija i prepoznatljivija. Njezin je cilj pobuditi odgovornost djece i mladeži za očuvanjem starih predmeta, osobito onih za koje su njihove obitelji još uvijek emotivno vezane. To su manje stare stvari iz kuća i dvorišta: stare svjetiljke, kolovrati, ure, raspela, stare pegle...

Ove godine predmete će predstavljati učenice i učenici OŠ Belica (kustosica Tena Novak, mentorica Emina Kefelja, predmet: Međimurska ženska narodna nošnja; OŠ Štrigova (kustosi Juraj Valkaj i Matija Horvat, mentorica Anita Škvorc Branda, predmeti: kolovrat i preša za vino); OŠ Kuršanec (kustos Roan Posavec, mentorica Ida Domišljanović, predmet: rudarska lampa na karabit); OŠ Vladimira Nazora Pribislavec (kustosi Ervin Šoltić i Tara Lesjak, mentor Marko Damiš, predmeti: stari sat i staro raspelo); OŠ Jože Horvata Kotoriba (kustos Lovro Erdelji, mentorica Romina Volar, predmet stari fotoaparat); OŠ Nedelišće, PŠ Dunjkovec (kustosica Magdalena Kirić, mentorica Suzana Baksa, predmet: stara pegla na žeravicu). Priredba će biti održana u Muzeju Međimurja Čakovec (Muzejskom informativnom centru), u srijedu, 18. svibnja, u povodu Međunarodnog dana muzeja. Početak je zakazan za 10 sati.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA