Promocija časopisa „Meridijani“
Admin | 4. ožujka 2022.

Mjesto događanja: Multimedijalna dvorana Riznice Međimurja u Starom gradu Čakovec
Vrijeme događanja: petak, 11.3.2022. u 19 sati

 

Muzej Međimurja Čakovec i izdavačka kuća „Meridijani“ pozivaju Vas na javno predstavljanje 220. broja časopisa Meridijani u kojem je glavna hrvatska tema broja - Muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja.

Autorica teksta, ujedno i urednica časopisa „Meridijani“, Petra Somek, u reportaži o Riznici Međimurja opisuje povijest nastanka građevinskog kompleksa Starog grada Čakovec, spominje i povijest nastanka Muzeja Međimurja, a posebnu pažnju posvećuje otkrivanju detalja novog muzejskog postava koji interpretira međimurske teme na potpuno suvremen i inovativan način. U tekstu ne krije oduševljenje i činjenicu da je novi muzej posjetila tri puta u mjesec dana, a članak zaključuje sasvim ozbiljnom konstatacijom:

„Od ostale graditeljske ostavštine obitelji Zrinski, poput utvrda u Bakru, Kraljevici ili Ozlju, može se uočiti da je jedino čakovečka utvrda, uz sve nove turističke sadržaje, uistinu oživjela. Zahvaljujući inovativnim arhitektonskim rješenjima u obnovi i odličnoj interpretaciji njezine povijesne i kulturne baštine, napokon joj je vraćen ugled i status kakav zaslužuje. Posjetite ovaj biser hrvatskog kontinen-talnog turizma što prije!“

Osim časopisa predstavit će se i nova knjiga u nakladi izdavačke kuće „Meridijani“: „UNESCO – vodič kroz svjetsku baštinu“, usko povezana s temama kulturne baštine.

Časopis i knjigu će predstaviti: Hrvoje Dečak, mag. nov., prof. dr. sc. Tihomir Marjanac i Petra Somek, prof. Moderatorica predstavljanja biti će Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja.

Svaki uzvanik dobit će na dar primjerak časopisa "Meridijani".

Radujemo se vašem dolasku, ulaz je slobodan!

Napomena: Prema novim epidemiološkim mjerama, na predstavljanju nije potrebno predočavati COVID potvrdu i ne treba se posebno najavljivati.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA