Koncert "Tri soprana" u atriju Muzeja Međimurja Čakovec
Admin | 11. lipnja 2021.

"Zaborative Tri tenora, stižu Tri soprana"

Mjesto događanja: atrij palače Starog grada Čakovec
Vrijeme događanja: petak, 18. 06. 2021.
Koncert je besplatan, a karte se podižu u tajništvu Muzeja Međimurja Čakovec.

 

TRI SOPRANA je novi projekt na domaćoj glazbenoj sceni.

Glazbeni sastav Tri soprana čine mlade akademske sopranistice sa već zasebnim karijerama; sopranistica Irma Dragičević iz Varaždina, sopranistica Tamara Korunek iz Nedelišća te studentica solo pjevanja Gabriela Hrženjak iz Vinice uz instrumentalnu pratnju Marina Tomasovića na violini te Nikole Grabara na klaviru.

Tri soprana nastala su prije nekoliko mjeseci kao nešto novo i drugačije za ponuditi domaćoj publici. Usred epidemioloških neprilika glazbenici su se odlučili na veliki korak. Pošto su nastupi bili otkazani, Tri soprana do sad su imala česta gostovanja u Hrvatskoj po medijima kao što su između ostalog i nekoliko puta na Dobro jutro Hrvatska te emisija Klub 7 na Hrvatskoj televiziji. Do sada su se u vrlo kratkom roku podigli putem medija što samo po sebi govori koliko su zanimljivi. Cijela ideja nastala je na inicijativu pijanista Nikole Grabara koji je sa kolegama nakon dugogodišnjih suradnji osnovao jedan novi projekt u vrijeme kad je glazba utihnula.

Cijela ideja je krenula iz Međimurja i Čakovca pa je tako prvi veliki samostalni koncert Tri soprana pod vedrim nebom Grada Čakovca.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA