Radionica izrade suvremenih keramičkih proizvoda u Muzeju Međimurja Čakovec
Admin | 18. svibnja 2021.

U sklopu projekta Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine od 10. do 15. svibnja 2021. godine održan je treći ciklus "Radionica izrade suvremenih keramičkih proizvoda" pod vodstvom Petra Križnara.

 

Petar Križnar rođen je 1985. godine u Varaždinu. Srednju školu završio je 2003. godine u Graditeljskoj školi Čakovec na Odjelu likovne umjetnosti i dizajna, smjer dizajn keramike. Kvalifikaciju magistra stječe 2010. godine završetkom studijskoga programa Primijenjene umjetnosti, smjer Keramika (Nacionalna akademija likovnih umjetnosti „N. Pavlovič“ u Sofiji, Bugarska, klasa prof. Krassimira Đidrova). Dobitnik je stipendije Vlade Republike Bugarske na temelju kulturne suradnje dviju država, Hrvatske i Bugarske. Akademski stupanj doktora znanosti stječe 2020. godine obranom disertacijskoga rada pod naslovom „Stvaranje i razvoj keramičkih škola u Hrvatskoj i Bugarskoj kroz XX. st.“ na Fakultetu lijepih umjetnosti na Nacionalnoj akademiji likovnih umjetnosti „N. Pavlovič“ u Sofiji, Bugarska, na katedri Povijest umjetnosti kod prof. dr. sc. Svilena Stefanova. U Graditeljskoj školi Čakovec radi od 2010. godine kao nastavnik stručnih predmeta na odjelu Likovnih umjetnosti i dizajna. Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Član je HDLUM-a.

Radionice izrade suvremenih keramičkih proizvoda bile su teorijske i praktične, a svaki je polaznik izradio svoj vlastiti personalizirani suvenir koji je ponio kući.

Radionice od ponedjeljka do petka zbog epidemioloških su mjera bile organizirane za rad s unaprijed dogovorenim skupinama, a na radionicu u subotu, 15. svibnja 2021. u 10.00 h, ulaz je bio slobodan, ali je broj sudionika bio ograničen.

Hvala svim sudionicima radionica i voditelju Petru Križnaru!

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA