Virtualno otvorenje izložbe "Falat zemlje šteri ima dušu..." povodom 95. godišnjice rođenja skladatelja i građevinskog inženjera Ljuboslava Ljube Kuntarića
Admin | 27. studenog 2020.

Zbog novonastale epidemiološke situacije po prvi puta na ovakav način predstavljamo virtualno otvorenje naše tematske izložbe o opusu čakovečkog sladatelja i građevinskog inženjera Ljuboslava Ljube Kuntarića (Čakovec, 1925. – Volosko, 2016.). Ona nosi naziv Falat zemlje šteri ima dušu..., a u prenesenom značaju označava impozantan opus autora poslijeratnog razoblja, njegov umjetnički duh, golemu svestranost i predanost u projektiranju i skladanju te materijalnu ostavštinu koja je rezultat svega spomenutog

 

Široj je javnosti poznati kao autor bezvremenske pjesme iz pedesetih godina "Ta tvoja ruka mala" u interpretaciji Ive Robića, međutim njegova je domena bila znatno šira – pisao je glazbu za operete, opere, mjuzikle, kazališne predstave, glazbu za film te koncertne, zborske, dječje, klapske, tamburaške i mandolinske melodije svjetovne i sakralne tematike.

Laureat je brojnih nagrada za doprinos glazbenoj kulturi koja mu je zasigurno davala dodatnu motivaciju za daljnje umjetničko izražavanje.

Na virtualnom otvorenju govore ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec, Maša Hrustek Sobočan, u ime Hrvatskog društva skladatelja gospodin Antun Tomislav Šaban, u ime Hrvatske glazbene unije gospođa Jadranka Čubrić te autorica izložbe, kustosica Kulturno-povijesnog odjela Tajana Vidović.

Uz to priredili smo vam mali uvid u postav izložbe za koju vjerujemo da će vas potaknuti da je posjetite te doživite pravu glazbenu oazu!

Muzej je otvoren za posjetitelje svakim radnim danom od 07.00 – 15.00 sati te vikendom od 10.00 – 14.00 sati.

Uživajte i dobro nam došli!

 

Organizator izložbe: Muzej Međimurja Čakovec
Autorica izložbe: Tajana Vidović
Prostorna koncepcija i likovni postav izložbe: Tajana Vidović
Stručna obrada građe: Tajana Vidović
Mjesto održavanja: Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec
Trajanje izložbe: od 27. studenoga 2020. do 31. siječnja 2021. godine

Govornici na virtualnom otvorenju:
1. Maša Hrustek Sobočan – RAVNATELJICA MUZEJA MEĐIMURJA ČAKOVEC
2. Antun Tomislav Šaban – HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA
3. Jadranka Čubrić – HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
4. Tajana Vidović – AUTORICA IZLOŽBE

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA