Blagoslovljen Božić i sve najbolje u 2020.
Admin | 18. prosinca 2019.

Kažu da čovjeka preplave ugodni osjećaji kada se koncem godine osvrne za sobom i vidi što je dobroga učinio. To je u ljudskoj prirodi, to je ono što nas čini ispunjenima i sretnima. Zato si međusobno čestitamo blagdane, osobito Božić i Novu godinu. Najdražim ljudima obično poželimo puno uspjeha u radu, ispunjenje snova, planova i nadanja.

 

Ali to nije tako samo s pojedincima.

Kada se danas osvrne na proteklu godinu, Muzej Međimurja Čakovec vidi cijeli niz izložbi, manifestacija, predavanja, radionica, europskih projekata, konstruktivnih suradnji… Vidi nesebičan i samozatajan rad muzejskih djelatnika, zadovoljne posjetitelje, prijatelje. Vidi bezbroj planova, jasnih vizija i definiranih prijedloga. I konačno, vidi netom podignutu zgradu budućeg Muzeja nematerijalne baštine, koja će iz temelja promijeniti vizuru našeg najvrjednijeg i najpoznatijeg spomenika kulture – Staroga grada Zrinskih.

Učinili smo puno, ali nas upravo to obvezuje da 2020. učinimo još više. Šira javnost, osobito ona kulturna, pratila je naš rad, pridobili smo njezino povjerenje i sada nas potiče da Staromu gradu Zrinskih vratimo nekadašnji sjaj i slavu te da ga u najljepšem svjetlu prezentiramo hrvatskoj kulturno-turističkoj javnosti. To je teška zadaća, ali mladi muzejski djelatnici joj se vesele, zato što je teška i zato što traži ono što naš muzej ima – mladenački angažman, elan, zanos i polet.

Pa ipak, bez naših vjernih prijatelja koji nas ohrabruju i suradnika koji nam pomažu, Muzej Međimurja Čakovec ne bi u cijelosti uspio u svojim planovima i projektima.

Stoga se iskreno zahvaljujemo svim pojedincima, školama, ustanovama, udrugama i tvrtkama, općinama i gradovima, a osobito Međimurskoj županiji na svesrdnoj pomoći. Samo zajedno, objedinjeni ljubavlju prema zavičaju, možemo ostvariti sve svoje ciljeve, planove i projekte. Radost uspjeha je najveća kada joj se raduje mnogo ljudi. Kada joj se iskreno raduju svi.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA