Jesen u Kraljevu vrtu – Z domačega vrta
Admin | 4. listopada 2019.

Muzej Međimurja Čakovec, u suradnji s udrugom Međimurski doli i bregi, priprema ovogodišnju jesensku priredbu u jednom od najljepših čakovečkih javnih prostora – Kraljevu vrtu. Riječ je, dakako, o našoj tradicionalnoj manifestaciji Jesen u Kraljevu vrtu, koja u posljednje vrijeme poprima formu sajma jesenskih proizvoda i zdrave hrane pa smo joj u skladu s takvom koncepcijom pridodali naziv „Z domačega vrta“.

 

Dakle, u petak 18. listopada 2019. u Kraljevu vrtu – u vremenu od 10 do 18 sati – predstavit će se veći broj proizvođača svega što se podrazumijeva pod „domaćim“, od vina, piva i rakije do meda, pekmeza, kolača, tradicijskih predmeta, voća i povrća i njihovih prerađevina. Sve će biti začinjeno pečenim kestenima i domaćom glazbom.

No, u cijeloj toj priči nećemo zaboraviti ni Ladislava Kralja Međimurca, slikara i grafičara koji nam je svojedobno podario rodnu kuću s prekrasnim građanskim vrtom, gotovo u samom centru Čakovca. Njegova velikodušnost obvezuje nas da u tom prostoru organiziramo što veći broj kulturnih i gospodarskih priredbi i događanja u cilju promicanja njegova života i djela, prostora u kojem je živio i stvarao te umjetnosti općenito. To je svrha i jesenske priredbe „Z domačega vrta“.

Muzej Međimurja Čakovec i udruga Međimurski doli i bregi organiziraju ovaj međunarodni sajam u sklopu prekograničnog projekta – Ecool Tour, sufinanciranog sredstvima programa Interreg SLO-HR.

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA