Završeni građevinski i obrtnički radovi u sklopu projekta Living Castles
Admin | 16. rujna 2019.

Muzej Međimurja Čakovec kao partner sudjeluje u nekoliko projekata, među kojima je i Living Castles – Mreža “živih” dvoraca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa. Jedna od predviđenih aktivnosti MMČ-a je i uređenje prostorija na drugom katu jugoistočnog krila palače, gdje su građevinski i obrtnički radovi u sklopu projekta nedavno privedeni kraju. U prostorije su tako postavljene nove električne i plinske instalacije, odrađeni su soboslikarski radovi i postavljen je novi parket.

 

Ono što slijedi je postavljanje tematske izložbe „Čakovečki Stari grad i Zrinski“, koja će, kao što i naslov sugerira prikazati život najutjecajnije hrvatske plemićke obitelji u prostorima čakovečkog Starog grada. Posebnost tematske izložbe leži u tome što će obraditi i svakodnevni život članova obitelji, temu koja je kod Zrinskih i Međimurja često ostala u sjeni velikih političkih i vojnih događaja. Posjetitelji će tako saznati kako su Zrinski provodili svoje slobodno vrijeme, kojim su se sve aktivnostima bavili, kako su se hranili, uz koje vino su se opuštali, na koje su sve načine manifestirali svoj društveni status i mnoge druge detalje kojima do sada nije posvećivana pažnja. Kako bi doživljaj bio potpuniji, predviđena su i suvremena tehnološka pomagala, poput HoloLens naočala i tableta.

(ZT)

 
ARHIVA VIJESTI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA