O Muzeju
Poslanje Muzeja

Muzej Međimurja Čakovec je središnja regionalna ustanova posvećena očuvanju materijalne i nematerijalne baštine na području Međimurja. Njegova svrha je kompleksna muzejska djelatnost koja uključuje poslove: evidentiranja, sakupljanja, stručne i znanstvene obrade te prezentacije građe unutar stalnog postava ili putem povremenih tematskih izložbi. Muzej obavlja i poslove trajnog zaštićivanja muzejske građe, muzejske dokumentacije i muzejskih lokaliteta prema pravilima konzervatorske struke. Muzej putem edukativnih radionica, tematskih predavanja i publicističkom djelatnošću obrazuje o povijesnim, etnografskim i kulturološkim specifičnostima međimurskog kraja, dok se predstavljanje kulturnog nasljeđa i njegovanje lokalnog identiteta izvodi osmišljenim tematskim manifestacijama.

Osim kulturološko identifikacijske uloge, muzej ima zadaću popularizacije muzejske djelatnosti i približavanja muzejske struke široj javnosti, što se također postiže uključivanjem građanstva u razne ciljane akcije. Muzej sudjeluje u međunarodnim projektima i njeguje kulturnu suradnju u državi i inozemstvu, te je uključen u turističku ponudu države i regije.

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA