Izložba fotografija - Zoran Kolarić: „Čovjek i grad“
Admin | 25. siječnja 2022.

Mjesto održavanja: Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec
Organizatori: Muzej Međimurja, Muzej grada Koprivnice
Trajanje izložbe: 11.2. – 13. 3. 2022.
Otvorenje: petak, 11.2.2022. u 18,00 h

 

U novoj izložbenoj sezoni 2022. godine predstavljamo čakovečkog fotografa Zorana Kolarića. Od svih domaćih aktivnih fotografa upravo je on najpoetičniji. Svoja tankoćutna opažanja urbanih prostora donosi nam na izložbi „Čovjek i grad“ gdje je svaka njegova fotografija plod zaustavljenje ljudske radnje u urbanom prostoru nekog od europskih gradova. Iako se radi o trenutku u vremenu i prostoru, njegovi radovi uključuju i intuitivno promatračevo saznanje da taj trenutak samo što nije prošao... Zoran tako postiže memento mori efekt svojim specifičnim fotografskim izričajom. Ljepota i ujedno sjeta zbog njezine prolaznosti miješaju se u unikatnu crno-bijelu estetiku. Izložba „Čovjek i grad“ nastala je u gradovima: Istanbul, Pula, Prag, Šibenik. Lisabon, San Marino, Rimini, Skopje, Čakovec, Zagreb, Buje, Subotica.

Zoran Kolarić (1971.) rođen je u Čakovcu, gdje i danas živi. Fotografijom se bavi posljednjih desetak godina. U svom fotografskom radu usredotočen je na ulično-dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju. Dosad je imao dvije samostalne izložbe te je sudjelovao na više od sto skupnih međunarodnih i domaćih fotografskih izložbi. Iako je prilično samozatajan, njegove fotografije nagrađene su preko 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositelj je umjetničke fotografske titule EFIAP. Član je Fotokluba Zagreb i Fotokluba Čakovec. Djeluje i u području popularizacije fotografije kao voditelj fotografskih radionica.

Maša Hrustek Sobočan

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA