Izložba: 70 godina Veselih Međimuraca
Admin | 16. studeni 2019.

Muzej Međimurja Čakovec bio je domaćin još jednog značajnog događaja: obilježavanja 70-te obljetnice djelovanja zaštitnog znaka međimurskog kulturno-umjetničkog amaterizma – Kulturno umjetničke udruge “Veseli Međimurci”.

 

Sedamdeset godina rada jedne udruge dokaz je da unatoč svim različitostima, ljudi mogu dugo vremena ostati i djelovati zajedno. Dakako, uvijek se postavlja pitanje – kako? A odgovor je u ovom slučaju samo jedan – iz ljubavi prema zavičaju, tradiciji i baštini.

Naziv udruge – Veseli Međimurci – puno govori sam za sebe. Jer, da bi se ostalo sedamdeset godina u „braku“, da bi čovjek ustrajao u ne baš uvijek pogodnim okolnostima, potrebna je prije svega silna snaga duha, vedrina duše i veselje u srcu. Čini se da su Veseli Međimurci svega toga imali u izobilju. Punih sedamdeset godina. Najveća zasluga za sve to pripada inicijatoru, osnivaču i dugogodišnjem voditelju Udruge Matiji Grabroviću.

Izložba je otvorena u petak, 15. studenoga 2019. u prepunom Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec. Sve nazočne srdačno je pozdravila ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, a potom su govorili predsjednik Udruge Nikola Kotur, autorica izložbe i dugogodišnja članica Veselih Međimuraca (danas Bečanka) Jelena Tyran, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vodović i naposlijetku međimurski župan Matija Posavec, koji je i otvorio izložbu. Kulturni program izvela je Ženska vokalna skupina Veseli Međimurci uz cimbalašku pratnju vrsnog majstora Nevena Kolarića.

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA