Izložbeni salon MMČ-a: izložba u povodu 70. obljetnice djelovanja KUU Veseli Međimurci
Admin | 4. studeni 2019.

U petak, 15. studenoga, u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec bit će otvorena izložba u povodu 70. obljetnice djelovanja Kulturno umjetničke udruge Veseli Međimurci. Otvorenje izložbe zakazano je za 19 sati, a postav će se moći razgledati do 17. siječnja 2020.

 

Međimurje je kraj koji u sebi krije bogatu tradicijsku kulturu, a glavna osnovica kulturno-umjetničkog amaterizma u današnje vrijeme marljivo je njegovanje folklorne glazbene i plesne baštine. Počeci kulturno-umjetničkog amaterskog djelovanja datiraju u tridesete godine prošlog stoljeća s aktivnostima ogranaka „Seljačke sloge“, a najveći je procvat folklorni amaterizam doživio u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. Kulturno-umjetnička udruga „Veseli Međimurci“ Čakovec sa svojom 70-godišnjom tradicijom djelovanja svakako zauzima značajno mjesto u međimurskom amaterizmu na različitim područjima kulturno-umjetničkog djelovanja, a zajedničkim kreativnim idejama, željom za uspjehom, progresivnim razmišljanjem i entuzijazmom svojih članova zasigurno korača prema daljnjem napretku i uspješnom djelovanju u budućnosti.

Ovom izložbom, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, pokušat će se prikazati jedan dio povijesti brojnih šarolikih i raznovrsnih aktivnosti kojima se ova udruga bavi te staviti naglasak na to da jedno društvo ovakvog spektra zapravo čine – ljudi. (JT)

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA