Izložba Zorana Šimunovića – Hommage prostoru
Admin | 7. lipnja 2019.

Od danas, 7. lipnja pa sve do petka, 28. lipnja, u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec bit će otvorena izložba Hommage prostoru, akademskog slikara i kustosa Gradskog muzeja u Vukovaru, Zorana Šimunovića.

 

Riječ je o mladom čovjeku čiji je umjetnički izričaj u formativnoj fazi i koji svojim dosadašnjim samostalnim i zajedničkim izložbama polako pothranjuje nadu da će doskora sazrijeti u zavidnu umjetničku osobnost.

Zoran je po koječemu zanimljiva osoba. Može li vas, primjerice, začuditi činjenica da je strastveni bajker? Naravno da ne, jer umjetnike i bajkere veže zajednička osobina – sloboda. Zoranova se unutarnja sloboda, umjetnička pa i ona bajkerska, nazire u njegovom gotovo euforičnom raspoloženju, nenamještenom osmijehu, nekonvencionalnom ophođenju i posve otkačenom oblačenju.

Možda je malo pretjerano, no mogli bismo ustvrditi da svojom osobnošću i kreativnom usmjerenošću Zoran teži umjetniziranju svijeta, približavajući se time starim Grcima koji su ga doista tako i doživljavali – kao umjetničko djelo. Sve se to reflektira u njegovu karakteru, govoru, gesti, mimici….i, svakako, slikama na kojima prikazuje interijer, svakodnevne i obične stvari iz domaćinstva koje uzdiže na pijedestal umjetnosti.

Zoran Šimunović rođen je 1984. u Vinkovcima. Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu upisao je 2008., a diplomirao 2013. g. u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Dobitnik je Rektorove nagrade za najboljega studenta u akademskoj 2010./2011. g. te dobitnik Prve nagrade za kratki film „Book“, Sony; BiH 2012. godine. Na čakovečkoj izložbi izlaže pet ulja na platnu, velikih dimenzija. Koristi prepoznatljivu paletu boja, među ostalima ružičastu i svjetloplavu. Doista, vrijedi pogledati.

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA