Otvorena izložba: Priča o uspjehu – vizija Elemera Vajde koja živi više od 100 godina
Admin | 27. svibnja 2019.

U petak 24. svibnja 2019. u Galeriji Scheier u centru grada otvorena je dokumentarna izložba povodom 107. godišnjice neprekinutog rada jedne od dviju najdugovječnijih čakovečkih tvornica. Osim tvrtke Vajda o kojoj ova izložba govori, još i dužim stažom može se pohvaliti čakovečka tvrtka Čateks. U novom milenijumu veliki uzlet Vajda doživljava ulaskom u Grupu Pivac koja je modernizirala pogone, proširila tržišnu nišu te je promišljenim ulaganjima, osobito u kvalitetan i stručan kadar koji održava visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, postala jedan od najmodernijih i najsuvremenijih proizvodnih pogona u Hrvatskoj.

 

Izložba je otvorena nakon što je nešto ranije otvoren novouređeni rashladni pogon unutar kompleksa MI Vajda d.d., vrijedan 50 milijuna kuna. Otvorenju pogona, kao i izložbe, prisustvovao je i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislav Tolušić.

Na otvorenju izložbe uvodnu riječ je održao predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda d.d. Alen Kajmović, zahvalivši vrijednim ljudima ovoga kraja, radnicima Vajde kroz povijest te mnogim kooperantima, cjelokupnom povijesnom doprinosu za ovo što imamo danas.

O povijesti Vajde, u vremenima od njezinih skromnih začetaka pa do smrti njenog začetnika Elemera Vajde, govorio je akademik prof. dr.sc. Dragutin Feletar.

Ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan u svom obraćanju prisutnima smjestila je razvoj tvrtke u kulturna, gospodarska i društvena događanja 20. stoljeća, zaključivši da je tvornica Vajda uspješno prkosila svim povijesnim zbivanjima, a svojim razvojem u mnogočemu je utjecala i na razvoj Čakovca i Međimurja.

Izložbu su zajednički postavili Muzej Međimurja Čakovec, Državnim arhiv za Međimurje, Židovska općina Čakovec i tvrtka Mesna industrija Vajda d.d.

Izložba ostaje otvorena samo do petka 31. svibnja, a možete je pogledati u jutarnjim satima od 10 – 12 h i u popodnevnim satima od 17 – 19 h.

 
ARHIVA IZLOŽBI
MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
 
Trg Republike 5, 40000 Čakovec
T/F +385 (0)40 313 499
EMAIL mmc@mmc.hr
LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada
Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati
ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren. Rad s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.
PRATITE MMČ NA